• Kategori: Liv i Ørsted
 • Visninger: 1522

Madpakkehuset i Sandgraven

brnehavebrn indviede bakkehuset

En gruppe frivillige har udført det forberedende arbejde med at planere og få lagt selve fundamentet til træhytten, der har pænt højt til loftet med 3,30, hvor taget spidser til.

Træhytten er bygget af egetræ og lærketræ og er otte gange fire meter stor.

Området blev i 2015 udvidet med en shelter, et muldtoilet og en grillplads. Alt opført med midler fra ELRO-fonden.

Alle der har lyst til at benytte huset er velkomne til at gøre det. Inde midt i hytten er der placeret tre borde med tilhørende bænke, hvor man kan finde hvile og nyde sin medbragte mad.

Huset er ikke låst af og der er heller ingen glasruder i åbningerne, der skaffer lys.

 • Kategori: Liv i Ørsted
 • Visninger: 2600

Skulpturplænen

Skulpturplæne med lokale skulpturer indviet den 10. september 2016.

Skulpturplænen lige bag kroen er enestående. Seks skulpturer lavet af lokale håndværkere som et symbol på sammenhold og fællesskab i Ørsted og med en historisk tilknytning til området. Skulpturplænen blev åbnet den 10. september med champagne og kransekage til et par hundrede deltagere.

Det tog kun et år at realisere Skulpturplænen
Fra tanke til handling går der kun kort tid i Ørsted. Tænk på borgernes overtagelse af Ørsted Kro i 2013. Det tog kun tre måneder at få denne ide ført ud i livet. Skulpturplænen blev skabt i løbet af et års tid – takket være mange frivilliges indsats. Frivillige står også bag legeområdet, motionsarealet og hytterne. Det er også frivillige, der tager sig af vedligeholdelsen af hele området Bag Kroen.

Der er lavet en billedkavalkade over alle skulpturer, som kan ses her

styltetaarn

Styltetårnet.

Det er en målestoks-kopi af det omkring 500 år gamle styltetårn ved Voer Kirke. Det er opført af murere fra Ørsted Murerforretning/Jørgen Kusk A/S og Murerfirmaet Kusk og Thomsens, begge Ørsted. Entreprenør Erik Pedersen, Ørsted, har stået for alle udgravninger på Skulpturplænen. Kunstnerisk konsulent: Arne Fremmich, Stenalt. Ligesom de øvrige skulpturer på plænen har den en historisk tilknytning til Ørsted-egnen.

Læs mere: Skulpturplænen

 • Kategori: Liv i Ørsted
 • Visninger: 1938

Mountainbike i Bakkerne

Fælles mtb kørsel i vinterhalvåret

Tirsdag kl. 17.00
Torsdag kl. 17.00
Søndag kl. 11.00

Mødested ved MTB START.
Søndag køres enten på banen eller en naturtur i området.
Ruten er etableret i foråret 2011.
MTB ruten kan for mange være en udfordring de første gange, men hold fast, for derefter bliver det skægt at køre.

Banen er åben for alle, og det er bare med at komme i gang.
Banen blev den 5. november 2011 udvidet med ca. 600 meter og er nu ca. 3,5 km. Målet er at udvide banen til i alt ca. 5 km inden udgangen af 2012.
Banen er ved 2 arbejdsdage i oktober 2012 udvidet, så den i dag er i alt 5,58 km.

Arbejdsdage og vedligeholdelsesopgaver er åben for alle med interesse for banen.

Banen er udvidet i sommeren 2016, så den nu er 6,7 km lang.

 • Kategori: Liv i Ørsted
 • Visninger: 2196

Tangkæret er en natur-perle

Tangkæret var i mange år et lavtliggende, sumpet og ufremkommeligt område. Det er det ikke mere. Nu er det særdeles fremkommeligt med stier, en flot bro, bænke og en smuk sø med naturområder med mange sjældne planter og et rigt dyreliv.

tangkaeret

Fra indvielsen af Tangkæret den 11. juni 2016 med den nye bro i forgrunden

Startede med et regnvandsbassin
Det hele startede med, at der skulle laves et regnvandsbassin til opsamling af overfladevand fra Ørsted. det blev til en 10.000 kvm stor kunstig sø lige neden for bofællesskaberne Tangkær. Ved indvielsen af søen den 30. januar 2015 inviterede Aqua Djurs og Norddjurs Kommune borgerne i Ørsted til at komme med forslag og ideer til, hvad det nye område kunne bruges til i fremtiden.

Tangkær-gruppen gik i gang med at indrette naturområdet
Gruppens målsætning var, at alle skal have mulighed for at komme tæt på den skønne natur i området – også kørestolsbrugere. Derfor er der lavet en flot bro over den ene ende af søen og asfaltstier, så det er fin adgang for kørestolsbrugere. Desuden er der opsat informations-tavler, så man kan læse og plante- og dyrelivet i Tangkær-området.

En succes-historie om samarbejde mellem borgere og kommunen
- Projekt Tangkæret er en succes-historie. Her kombinerer vi det, der skulle gøres –nyt kloaksystem i Ørsted med afledning af regnvand til søen – med et rekreativt vådområde, som alle får glæde af. det sagde primusmotor i projektet, Ivan Hammer Sørensen, ved åbningen af Tangkæret den 11. juni 2016. Men det var ikke blevet så stor en succes og så flot et område uden kommunal interesse og økonomisk støtte, sagde Ivan Hammer Sørensen. Derefter foretog borgmester Jan Petersen den officielle åbning.

Læs mere: Tangkæret er en natur-perle

 • Kategori: Liv i Ørsted
 • Visninger: 2688

Discgolfbanen i Bakkerne

Discgolfbanen i Bakkerne ved Ørsted blev åbnet den 23. oktober 2010. Banen blev godt modtaget af både "professionelle" og amatører, og der bliver spillet på banen året rundt. Der er flere og flere, der har opdaget det spændende spil, og vi oplever, at der kommer en del spillere langvejs fra. Banen har opnået en vis popularitet, da det er en skovbane, der giver store udfordringer. En ting mange spillere har fremhævet, er at der altid er læ, hvilket betyder, at man kan spille i stort set al slags vejr, og at man samtidig oplever en smuk natur. Banen blev i 2011 justeret, således at der kom 9 kurve, hvilket har gjort den mere spændende og interessant. Nogle kast er blevet gjort lidt længere, og hul nr. 8 er nu par 4-hul, mens resten stadig er par 3. Det skulle være til glæde for dem, der allerede nu er blevet bedre, men alle "amatører" kan stadig spille på banen, da alle kurve også har lidt kortere teesteder. Skulle man stadig synes, at der er for langt hen til kurven, kan spillerne bare aftale et udkaststed tættere på. Banen er nemlig for alle og alle aldersgrupper, der har lyst til at prøve spillet, og det er gratis at spille. Man skal heller ikke bestille tid, men kan bare møde op med sin disc.
Banen indgik i vinteren 2013-14 i turneringen Jysk Vintertour og fik dermed sin første "professionelle" funktion. Tilfredsheden med banen var så stor, at Jysk Vintertour også i 2014-15 lod banen være en del af tourarrangementet. Den største anerkendelse fik banen dog, da Dansk Discgolf Union i april 2015 benyttede den til Danish Tour. Bileder fra denne turnering kan ses på www.claeswuertz.dk

Læs mere: Discgolfbanen i Bakkerne

 • Kategori: Liv i Ørsted
 • Visninger: 1791

Billedkavalkade

Billedkavalkade over skulpturerne på Skulpturplænen, Bag Kroen.